VÄXA Inspiratiesessies

Topics:

  • communicatie

  • burn-out preventie

  • zelfzorg verbeteren

  • leiderschap

De inspiratiesessies zijn op 2 manieren opgevat:

  1. de sessies m.b.t. communicatie, het voorkomen van een burn-out en zelfzorg zullen op verschillende data herhaald worden
  2. de sessies m.b.t. leiderschap zal telkens een andere topic behandelen (kijk onder de Leiderschap voor meer informatie)

Tijdens de zomer is er een speciale ZOMERKLAS Leiderschap inspiratiereeks van 4 dagen waarbij we dieper ingaan op de verschillende leiderschapsstijlen, communicatievaardigheden, facilitatietools & coachingsvaardigheden.

Deze reeks zal in juli & augustus herhaald worden. Onder het motto de kinderen zijn op kamp en ik gun mezelf een training. Je kan hier kiezen om ze alle 4 te volgen of afzonderlijke sessies.

Communicatie


Tijdens de inspiratiesessie communicatie is het de bedoeling om samen aan de slag te gaan met je eigen communicatie. Wat zijn jouw sterktes en waar heb jij het gevoel dat je kan en wilt leren.

Doordat je dit met meerdere mensen aanvat maken wij er een sessie actie-leren van. Tijdens een dergelijke sessie is veiligheid en openheid een bijzonder belangrijk gegeven.

Het verleden heeft mij geleerd dat wat voor de ene vanzelfsprekend is om te zeggen voor de ander als kwetsend en te confronterend kan worden ervaren. Vandaar dat we met zorg omgaan met elkaar tijdens deze workshop.

Begrijp mij niet verkeerd het is absoluut de bedoeling om elkaar te voorzien van feedback zonder er doekjes om te winden maar wel duidelijk rekeninghoudend met de gevoeligheden van elkeen in de cirkel.

Benieuwd hoe we dit zullen doen?! Wel schrijf je in en kom proeven van deze interactieve workshop.

Burn-out


De term burn-out is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Jammer genoeg is een burn-out niet alleen verbonden met jouw professionele leven. Zo kan je immers ook een burn-out oplopen omwille van relationele problemen,  een emotionele thuissituatie, financiële problemen of ten gevolge van een verslechterde fysieke situatie.

Tijdens de sessie gaan we slechts even in op de theorie van een burn-out en zijn oorzaken, maar gaan we vooral kijken naar de tips en tricks om dit te voorkomen!

Leiderschap


De kern van Leiderschap is een goed evenwicht vinden, bewaren of zoeken in Intelligentie-Emotionele intelligentie en Spirituele intelligentie. Laat je vooral niet afschrikken door SQ er is een reden voor waarom dit component is opgenomen in deze leiderschapsdriehoek.

Het spirituele heeft te maken met jouw proces naar binnen, wie ben je als mens, waar sta je voor en hoe kan je dit inzetten in jouw leiderschap. Vandaag de dag is dit component samen met EQ niet meer weg te denken in leiderschap ontwikkeling en maar goed ook!

De sessies kunnen afzonderlijk gevolgd worden of als een geheel. In elke sessie wordt de focus op een ander onderwerp gelegd: 26/05 De Emotionele Intelligentie van een leider, 08/09 De zin en onzin van Spirituele Intelligentie, 08/09 Welke stijl past bij mij? , 17/09 Organisatieontwikkeling in een notendop & 27/10 De kracht van zelfzorg!

Tijdens de zomerklas wordt de 3 hoek IQ/EQ & SQ toegelicht en uitgelicht en gaan we na waarom dit zo’n belangrijke driehoek is.

Zelfzorg


De inspiratiesessie Zelfzorg zegt het allemaal in één woord, als je een burn-out wil voorkomen (eender welke) dan is het nodig om te weten te komen hoe je voor jezelf kan zorgen.

Vandaag de dag worden we overstelpt door de ene site na de andere die ons magische dingen beloofd en ons ter zelfde tijd wil doen geloven dat we allemaal 365 dagen gelukkig moeten zijn en vooral positief moeten denken! Er zit enige waarheid in alleen dienen we dit allemaal toch wel te nuanceren. Positief denken gaat ons niet helpen als we geen aangepaste mindset hebben en zelfs de grote professoren die al jaren positieve psychologie besturen hebben al eens een off-day.

Tijdens deze sessie gaan we samen verder aan de slag om na te gaan wat voor jou het meest haalbare is! Het is een kwestie van zoeken en vinden.