Klanten aan het woord

Hoe is mijn groeitraject verlopen?? Voor het traject met Suzy was ik een OK-verpleegkundige en beginnend adjunct hoofdverpleegkundige. Belangrijkste vraag, hoe wordt je een hoofdverpleegkundige? Welke kwaliteiten heb je nodig om een leider te worden?

Suzy was er voor mij op het moment dat ik het nodig had. Er kwam zoveel op mij af op dat moment. Mijn uitgangspunt was om te blijven wie ik was met mijn kwaliteiten en deze kwaliteiten verder te ontplooien.

Het vertrekpunt was: ken jezelf eerst. Wie je bent, waarden en normen?

De kwaliteiten van Suzy:

–          Heel veel reflectie maar ze zorgt ervoor dat je zelf tot dat inzicht komt door de juiste vragen te stellen

–          Enorm goed in communicatietechnieken, verbindende communicatie

–          Veel geleerd van haar hoe zij gesprekken voert met anderen

–          Methodiek van communicatie aangeleerd

–          Geleerd om prioriteiten te stellen

–          Kennis in A.I.

–          Positieve mindset nog meer ontwikkelen

–          Zoeken van balans tussen privé en werk

–          Suzy forceert niks, laat zelf veel doen (denken, reflecteren)

–          Dingen durven te benoemen

Suzy is een heel warm en eerlijk persoon!! Waar je altijd terecht bij kunt.

Majda

Tot vandaag denk ik nog regelmatig terug aan de coaching sessies die ik met jou heb gehad. De kracht om dit te doen zat wel in mij maar kon er alleen maar worden uitgehaald door de gesprekken met jou.

Als nieuw leidinggevende binnen de organisatie kregen wij de kans om een persoonlijk groeitraject op AI-niveau te volgen.

Elk van ons worstelde met verschillende grieven op de afdeling… , maar ook persoonlijke obstakels….

Binnen ons dagelijks functioneren ontstonden twijfels omtrent onze eigen leidersstijl, zelfbeeld, kennis en kunde en we botsten elke dag tegen onze  persoonlijk waarden en normen aan, deze werden  door al het voorgaande uit balans getrokken.

Door de ontmoeting met ‘Pippi Långstrump’ / Suzy en de introductie tot A.I, gingen er nieuwe poorten open. Door het persoonlijk traject wat we volgden werden tools en methodieken aangereikt, zodat we met een nieuwe en frisse wind binnen elk van onze afdelingen verder konden.  Stilaan kwamen wij terug in onze eigen krachten te staan, wat maakte dat we problematieken binnen de afdeling vanuit een ander oogpunt konden bekijken.

We gingen aan de slag vanuit een verandervisie en strategie met als uitgangspunt, komen tot een positieve ontwikkeling. Dit door te kijken naar wat er werkt of te versterken wat werkte om zo te komen tot een waarderende verandering en de verbinding te laten groeien.

Het verhaal dat wij vooral willen vertellen, is dat door de ontmoeting met Långstrump  en in het bijzonder met Suzy we terug de kracht en de motivatie hebben gevonden om positief en verbindend met onze teams aan de slag te kunnen gaan.

Een dikke merci!!

Lien & Mieke

In de eerste plaats heb ik meer rust gevonden, realiseer me de mijn verwachtingen komen van wat vroeger van mij verwacht werd en verlangde dit ook van mijn team maar ook in de eerste plaats nog steeds van mezelf. Ik besef nu dat dit niet realiseerbaar is in mijn team en dat zou ook niet realiseerbaar moeten zijn.

Ik ben je zeer dankbaar dat ik mijn verhaal heb kunnen vertellen aan iemand die er neutraal bij staat en de begeleiding die ik in het hele traject heb gehad.