Quote Yoda - Langstrump Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry: Where is the Dark Side? deel 1

Met de release van de nieuwe Star Wars film ‘The Force Awakens’ voel ik opnieuw de zin om een analogie te maken tussen de Jedi saga & Appreciative Inquiry. Niet alleen omdat ik een super fan ben van beide maar vooral omdat de saga voor mij meer is dan gewoon een verhaal. De analogie gaat natuurlijk niet volledig op maar er zijn toch een aantal opmerkelijke gelijkenissen tussen de film en Appreciative Inquiry.

Los van het feit dat er in de zevende film nieuwe personages opduiken, de oude Death Star veranderde in een Starkiller Base en captain Phasma van The First Order haar intrede maakt, de kern blijft onveranderd: het gevecht tussen goed en kwaad en de ultieme zoektocht naar het evenwicht blijven centraal.

The Balance in the Appreciative Inquiry Force!

Het evenwicht of ’the Force’ waar de Jedi over spreken heeft een lichte en een donkere kant. Beide zijn aanwezig en de keuze van de Jedi zelf is alles  bepalend. Hij of zij heeft de keuze om een Jedi Knight of Master te worden en te kiezen voor het licht of de Jedi laat zich verleiden door de donkere kant. De macht van de donkere kant lijkt zoveel sterker alleen maar omdat deze gevoed wordt door angst, jaloezie & woede. Gevoelens die mensen tot vijanden maakt waardoor er geen verbinding meer mogelijk is.

Net die zoektocht naar het juiste evenwicht brengt mij opnieuw bij Appreciative Inquiry. Want dat is waar voor mij de inquiry uiteindelijk om draait. De zoektocht naar een evenwicht tussen het licht of het positieve effect van Appreciative Inquiry en het toelaten van de donkere kant of de problematiek die maakt dat er nood is aan een Appreciative Inquiry interventie of coaching. In Appreciative Inquiry processen zijn wij vaak geneigd om het negatieve niet te benoemen zeker niet op het moment van de interventie, coaching of de summit. Voor mij voelt het soms geforceerd aan net alsof we de olifant in de kamer naar de garage of zelf naar buiten brengen om hem na de interventie, coaching of summit opnieuw terug midden in de kamer te zetten.

Verbinding tussen ‘licht’ en ‘donker’!

Ik wil vooral verbindend werken tussen beide. Hiermee bedoel ik dat ik de donkere kant mee wil integreren in mijn werk. Niet om te provoceren of het alle aandacht te geven maar vooral om het te erkennen dat het er is. Benoem het probleem en praat erover en maak hiervoor gebruik van de rijke Asset-based woordenschat, de fantastische vragen en de geweldige kracht die wij hebben als Appreciative coaches, consultants of adviseurs. Voor mij zit het allemaal in het zoeken en vinden van het juiste evenwicht in ‘The Force’ of ‘de Kracht’ van Appreciative Inquiry!!

Prof. Suresh Srivastva de Yoda van Appreciative Inquiry?

Aansluitend hierop wil ik de mooiste analogie meegeven in ‘The Empire Strikes Back’ in de moerassen van Dagobah waar Luke zijn Jedi training start, vertelt Yoda waar ‘The Force’ voor staat en hij beschrijft deze als de kracht die alles verbindt, die leven geeft! De believers van Appreciative Inquiry weten dat hij het heeft over ‘the life giving forces’ van Prof. Suresh Srivastva van CWRU en misschien was hij wel de Yoda van Appreciative Inquiry!

Ik zie mezelf nog als een padawan die hier haar eigen pad maakt en zich ondersteund voelt door een geweldige Jedi counsel met heel wat grote Jedi Knights zoals: Prof. Ron Fry, Prof. David Cooperrider, Prof. Sara Orem, Prof. Richard Boyatzis, enz.

Let the Apprecitaive Inquiry Force be with you!

Suzy 😉

(image courtesy of Navdeep Raj) 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply