Långstrump Appreciative Coaching

De fundamenten van mijn praktijk zijn terug te vinden in Appreciative Inquiry wat je vlot kan vertalen in Waarderend Onderzoeken. Deze aanpak werd ontwikkeld in Case Western Reserve University in de jaren 80 en werd door onderzoekers als Prof. Suresh Srivastva, Prof. David Cooperrider, Prof. Frank Barrett , Prof Ron Fry en vele anderen groot gemaakt.

Het grote verschil tussen een klassieke probleemoplossende aanpak en de waarderende aanpak is dat de focus niet op de problemen ligt maar op al de sterktes binnen een organisatie. Vergis u vooral niet door te denken dat dit een softe aanpak is waarbij men rond de pot draait.

Binnen het Waarderend Onderzoek gaan wij ons vooral focussen op een waarderend taal, het stimuleren van onderlinge dialoog en co-creatie, to the point aanpakken van problematiek en alles bespreekbaar maken zodat niets onder de tafel blijft liggen.

Suresh formuleerde dit bijzonder mooi “the life giving forces!” van een organisatie!

Het Appreciative Coaching model werd in 2007 ontwikkeld door Prof. Sara Orem,  Prof. Jacqueline Binkert & Prof. Ann Clancy. Het is een uniek coaching model omdat Appreciative Coaching opzoek gaat naar de kern van het individu of het team en van daaruit het coachingstraject opzet. Wij leren onze klanten om een nieuwe bril op te zetten en op zoek te gaan naar hun kwaliteiten, energie, enthousiasme, plezier, spontaniteit en authenticiteit.

Mijn praktijk en ik blijven samen groeien en in de loop der jaren zijn er nieuwe theorieën, tools, methodieken en inspirerende rolmodellen bij gekomen. Zoals Asset-Based Thinking (ABT)/Plus-denken,Transformationeel leiderschapde Kracht van Kwetsbaarheid van Brené Brown, enz. 

Nieuwsgierig naar meer maak een afspraak en kom kennismaken met het aanbod.